Paul Oortwijn

Ik ben in 1950 in Apeldoorn geboren en heb aan de TUD een opleiding genoten als civiel ingenieur, en ben afgestudeerd in de richting verkeer en vervoer. Ik ben onder andere lange tijd werkzaam geweest bij Rijswaterstaat en bij Grontmij en de laatste 10 jaar was ik directeur van NLingenieurs, de Nederlandse branchevereniging van advies- en ingenieursbureaus.

Ik was in 2004 al betrokken bij de introductie van Best Value Procurement in Nederland door i.s.m. RWS en RGD Dean Kashiwagi voor het eerst naar Nederland te halen. Vanaf dat moment ben ik “besmet” geraakt met het BV-virus. It is logic and it makes sense. Ik heb teveel voorbeelden gezien hoe de focus op (laagste) prijs heeft geleid tot loose-loose situaties. Het gedachtengoed van Best Value biedt een uitweg naar win-win situaties. En daar wil ik graag aan bijdragen. Dat was voor mij mede aanleiding om mij in te zetten voor de oprichting van de Vereniging Best Value Nederland en daarnaast de boodschap ook elders in de wereld te helpen verkondigen.

Ik heb mij recent gevestigd als Oortwijn-Consult om vanuit een onafhankelijke positie op te treden als mediator of arbiter in Best Value projecten.

© Copyright 2018