Kennissessie Best Value

3e Kennissessie Best Value

Op donderdag 9 december (15:00 – 17:00) organiseren wij de 3e Best Value kennissessie. Deze kennissessie willen we graag op locatie houden, maar mocht je onverhoopt liever ‘digitaal’ aanwezig zijn, dan kan dat ook. De sessie gaat over “de uniformiteit van het beoordelen van een Best Value inschrijving:

Locatie: Het waterschapshuis in Amersfoort

Inschrijving: Inschrijven graag uiterlijk 1 december via een e-mail naar bestvalueverbinding@gmail.com waarin je je deelname aangeeft!

Waarom gaan we het hier over hebben?

Opdrachtgever is primair verantwoordelijk voor de kwaliteit van de uitvraag en daarmee ook voor de projectdoelstellingen. Deze projectdoelstellingen zijn sterk bepalend voor de ruimte die je als opdrachtgever biedt voor inschrijvers om zich te onderscheiden. Als de projectdoelstellingen “te hoog over” zijn bieden deze te veel ruimte en te weinig richting voor een inschrijver om aan te sluiten op de specifieke wens van opdrachtgever. Als de projectdoelstellingen te gedetailleerd zijn, bieden ze te weinig ruimte en zijn ze te richtinggevend voor een inschrijver om zich te onderscheiden. In alle gevallen wil je als inschrijver beoordeeld worden vanuit een zelfde basis. In de praktijk is dit echter weerbarstig en kom je allerlei varianten tegen die het onvoorspelbaar maken hoe je dossiers beoordeeld worden.

Vragen die hierbij spelen zijn:

  1. Is het gewenst dat er meer voorspelbare uitkomsten zijn bij het doen van een inschrijving?
  2. Is een inschrijving tot een ‘invuloefening’ verworden?
  3. Welke verantwoordelijkheid heeft Inschrijver bij het tot stand komen van een goede, definitieve uitvraag?

Kortom, allerlei vragen die het met elkaar onderzoeken waard zijn!

Schrijf je in voor de kennissessie als je kennis en ervaringen wilt delen en wilt meedenken hoe we het Best Value beoordelingsresultaat uniformer kunnen maken, zonder dat het daarbij “5 keer schieten altijd prijs” wordt.


Oeps! We konden je formulier niet vinden.

© Copyright 2018