Bestuur

Marleen Aarts

Bestuurslid

Even voorstellen! Mijn naam is Marleen Aarts en binnen het bestuur van de vereniging Best Value Nederland betrokken om de activiteiten en initiatieven voor young professionals op het gebied van Best Value mee te ontwikkelen.

Naast ervaring op het gebied van Best Value (zoals in de verschillende fasen), bestuurservaring (waar onder bestuurslid van een netwerkplatform van een multinationaal bedrijf) en ervaring in verschillende projecten (zoals een grensoverschrijdend project in opdracht van een internationale commissie) werk ik voor een internationaal ingenieursbureau: Antea Group. In de rol van Projectleider en Adviseur ben ik verantwoordelijk voor een breed scala aan projecten, producten en diensten.

Wil je meer weten over Best Value, de vereniging, BV-young-professionals of heb je vragen naar aanleiding van deze korte introductie, dan hoor ik dat graag.

Jeroen Hulsman

Bestuurslid

Graag stel ik mijzelf even voor! Mijn naam is Jeroen Hulsman en in juni 2015 toegetreden tot het bestuur van Best Value Nederland. Sinds medio 2013 werk ik voor NEVI (Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement: www.nevi.nl) als directeur Opleidingen & Examens.

Vanuit die achtergrond hou ik mij binnen het bestuur van BVNL onder andere bezig met vraagstukken rondom certificering. Mijn achtergrond is marketing en bedrijfskunde. Gedurende mijn loopbaan heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van inkoop- en supply management, zowel in een nationale als internationale omgeving. De eerste jaren als externe adviseur bij internationale adviesorganisaties, later als inkoopmanager primair proces en inkoopinnovatie bij een Nederlandse bank. Een professionele inkoop- en supply functie is een belangrijk driver om organisaties beter te laten presteren. De wijze waarop de organisatie samenwerkingsrelaties aangaat en onderhoudt met haar leveranciers speelt hierbij in mijn ogen een cruciale rol. Dat geldt zeker in omgevingen waar organisaties steeds meer inkopen (uitbesteden) en daarmee ‘afhankelijker’ worden van hun leveranciers voor het behalen van hun doelstellingen.

Ervaring heeft mij geleerd dat het benutten van kennis, ervaring en inzichten van leveranciers kan leiden tot slimmere oplossingen, betere klantproposities en duurzaam onderscheidend vermogen. Best Value (Procurement) is een waardevolle aanpak die individuen en hun organisaties kan helpen dit potentieel te ontsluiten. Daarom zet ik mij samen met het bestuur graag in voor de verdere ontwikkeling van dit gedachtegoed!

Paul Oortwijn

Voorzitter

Ik ben in 1950 in Apeldoorn geboren en heb aan de TUD een opleiding genoten als civiel ingenieur, en ben afgestudeerd in de richting verkeer en vervoer. Ik ben onder andere lange tijd werkzaam geweest bij Rijswaterstaat en bij Grontmij en de laatste 10 jaar was ik directeur van NLingenieurs, de Nederlandse branchevereniging van advies- en ingenieursbureaus.

Ik was in 2004 al betrokken bij de introductie van Best Value Procurement in Nederland door i.s.m. RWS en RGD Dean Kashiwagi voor het eerst naar Nederland te halen. Vanaf dat moment ben ik “besmet” geraakt met het BV-virus. It is logic and it makes sense. Ik heb teveel voorbeelden gezien hoe de focus op (laagste) prijs heeft geleid tot loose-loose situaties. Het gedachtengoed van Best Value biedt een uitweg naar win-win situaties. En daar wil ik graag aan bijdragen. Dat was voor mij mede aanleiding om mij in te zetten voor de oprichting van de Vereniging Best Value Nederland en daarnaast de boodschap ook elders in de wereld te helpen verkondigen.

Ik heb mij recent gevestigd als Oortwijn-Consult om vanuit een onafhankelijke positie op te treden als mediator of arbiter in Best Value projecten.

Tjeerd Roozendaal

Bestuurslid

Hallo! Bij een eerste kennismaking vertel ik vaak en met plezier dat ik groot ben geworden in projecten wereldwijd. In mijn vroege carrière werkte ik als freelancer in de offshore en nearshore projecten. Het werken in projecten is nog steeds mijn grote passie, maar mijn rol is verschoven naar general management. Sinds 2015 ben ik eindverantwoordelijk voor de projectrealisatie, technische advisering en inkoop van de GWW en vastgoed in de Gemeente Amsterdam. Mijn functie is directeur Ingenieursbureau, Gemeente Amsterdam.
Mijn affiniteit met Best Value is ontstaan op het moment dat mijn eigen visie op leidinggeven aan professionals, het bouwen van projectorganisaties en hoe ik zelf in het leven sta in botsing kwamen met de filosofie van Best Value. Ik voelde mij geen uitzondering meer! Er bleek een heel netwerk van Best Value experts te zijn die dezelfde kijk hebben op mijn werkveld. En voor dat netwerk zet ik mij graag in. Vandaar dat ik bij de oprichting van Best Value Nederland mij geen moment hoefde te bedenken.

Privé ben ik het liefst op en vooral onderwater (freediven) te vinden en doe ik graag een 1/4 triatlon. Dat houdt mij fit en in balans.

Edwin Zeeman

Penningmeester

Ik ben als Projectmanager werkzaam bij RPR Projectmanagement. Met als bagage diverse functies in het verleden van projectleider tot directeur bij zowel particuliere bedrijven als de semi-overheid. Ik ben praktisch georiënteerd en daarom zit mijn kracht binnen mijn werkveld vooral in de aanpak van projectfases vanaf het ontwerp tot en met oplevering en nazorg. Sterk gericht op resultaat, nooit te beroerd om met een hands-on mentaliteit het proces te sturen en zelf mee te helpen.

In mijn vrije tijd vind ik veel dingen leuk om te doen, maar heb maar beperkte tijd dus ik moet kiezen. Dus naast lekker eten (en gezelligheid) ga ik graag op de racefiets een rondje doen en in de herfst en wintermaanden probeer ik op de ATB menig tochtje te fietsen. Continue factor is het wekelijkse spinning moment. Daar kan ik veel in kwijt maar het levert ook veel energie op!

Sluit je aan bij het netwerk van Best Value professionals

Kies voor een lidmaatschap

© Copyright 2016